27 ANYS D'HISTÒRIA

27 ANYS D'HISTÒRIA

dijous, 10 de novembre del 2016

MOR ALS 73 ANYS, AGUSTÍ BEL VALLÉS, FIGURA LLEGENDÀRIA DE LA NATACIÓ DE BENICARLÓ


Dimecres 9 de Novembre, va morir AGUSTÍ BEL VALLÉS, mític referent de la natació benicarlanda.
Va ser un dia molt trist per als aficionats a la natació.
Parlar de natació a Benicarló no es podria fer sense tindre present a Agustí Bel, part transcendent de la seua història.

HOMENATGE A AGUSTÍ BEL, GALA DEL 25 ANIVERSARI DEL CLUB

Quan a Benicarló encara ni es somniava amb tindre una piscina pública ni, tampoc, amb tindre un club de natació, Agustí Bel, gran nedador d’aigües obertes, va ser l’ànima que va promoure la realització d’una sèrie de 5 travessies  Peníscola-Benicarló,  durant els primers anys de la dècada dels 70.

AGUSTÍ BEL, GALA 25 ANIVERSARI AMB EL PRESIDENT DEL CLUB

Bel, va formar part de la junta fundadora del Club Natació Benicarló l’any 1988. Junt als altres components d’aquella primera junta: Josep Espiell, JL Prats, F Domínguez, A García, F Herrera, J Ferré, J Fibla, R Mata i J Albiol, va treballar dur per  aconseguir crear el Club Natació Benicarló.
Agustí va ser, també, un dels primers tècnics que va haver al Club Natació Benicarló, encarregant-se de la formació dels primers nedadors del club, sempre amb un gran entusiasme per compensar l’absoluta precarietat de mitjans que hi havia llavors.

TRAVESSIA PENÍSCOLA-BENICARLÓ 2012, AGUSTÍ, VANESSA I MARCOS BEL 

En passar els anys, va continuar practicant el seu esport favorit i era habitual trobar-se’l al matí, a les instal·lacions de la piscina municipal, fent llargs a la piscina.
Agustí va participar, anys després,  en les travessies Peníscola-Benicarló organitzades pel Club de Natació Benicarló, donant suport a la prova amb la seua presència.
Quan es va fer l’acte del 25 aniversari del club, es va reservar un emotiu moment, a l’hora d’esmentar la  història de la Travessia Peníscola-Benicarló, per a fer-li un sentit homenatge.
La seua darrera travessia va ser la d’enguany, el 24 de Juliol, quan va finalitzar la prova en la millor de les companyies possibles: el seu fill, Marcos i la seua neta, Joana.

AGUSTÍ, JOANA I MARCOS BEL, TRAVESSIA PENÍSCOLA BENICARLÓ 2016


Des del Club Natació Benicarló volem donar el condol a la seua família i fer un reconeixement a aquest gran nedador que va ser Agustí Bel Vallés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada