27 ANYS D'HISTÒRIA

27 ANYS D'HISTÒRIA

dimarts, 23 de desembre del 2014

COMPARATIVA DELS 2 EQUIPS DE L'ASCENS DEL CNB: ANY 2008 A DIVISIÓ D'HONOR I ANY 2014 A PRIMERA DIVISIÓ



COMPARATIVA DELS EQUIPS DEL CLUB NATACIÓ BENICARLÓ DE LES COPES D’ASCENS A DIVISIÓ D’HONOR (2008) I D’ASCENS A PRIMERA DIVISIÓ (2014)

Després de l’èxit a la copa autonòmica de clubs on el CN Benicarló va vèncer amb autoritat incontestable és natural que es reflexen moltes millores als rànquings del club en piscina curta.
Abans d’analitzar individualment  els progressos en un altra entrada, ara faré un comentari sobre el grup, sobre l’equip.
Aquest equip ha tornat a primera divisió amb suficiència. 
A priori, semblava que teníem moltes opcions d’ascens perquè el CN Benicarló té un potencial superior a la mitjana dels clubs que formen la segona divisió. Tot i això, els resultats foren molt bons, superiors inclús a les millors perspectives.
Als comentaris de les grades, entre els aficionats,  estava la sensació de que la superioritat de l’equip era per estar a segona i això és, en part, veritat.
Els veterans recordàvem copes passades i va sortir a la conversa, vàries vegades, la copa de primera divisió de 2008, on el CNB va fer el segon lloc i va aconseguir l’ascens a la divisió d’honor. L’equip d’aquell any semblaria, en principi, molt més fort que l’actual, al nostres records.



Per això, he decidit fer una comparativa, entre els 2 equips, el de l’ascens a divisió d’honor, fa 6 anys i l’actual, el de l’ascens a primera divisió.
És evident que no son comparables del tot perquè son temps diferents i el nivell mitjà de la natació ha pujat molt els darrers anys, però també és cert que en aquestos 6 anys, la piscina on entrenem és la mateixa (mateixos mitjans) i que Lucía Vicente (entrenadora de la copa 2008) encara és entrenadora de part dels  actuals nedadors.
La comparativa l’he fet substituint les marques que va obtindre l’equip del 2008 a Castelló aquell any de l’ascens a divisió d’honor, per les marques de l’equip de la copa actual a Natzaret al 2014.



Els resultats que s’obtenen son cridaners. 
No son sols els relleus femenins  actuals els que son clarament més potents que els de fa 6 anys. En moltes de les proves, masculines també, els actuals components de l’equip hagueren superat de llarg als de llavors.
En conjunt, l’equip actual, haguera fet 1099 punts en aquella copa on els benicarlandos pujarem a divisió d’honor amb 918.5 punts.

¡¡L’equip actual haguera fet 180 punts més que el mític equip de l’ascens a divisió d’honor!!!.

Això dona una idea del nivell de la natació actual i ens demostra que, proporcionalment, hem d’entrenar més fort que abans per aconseguir apropar-nos a aquells resultats.
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada