27 ANYS D'HISTÒRIA

dilluns, 26 de juliol del 2021

TROFEU DIPUTACIÓ AIGÜES OBERTES: XXXV TRAVESSIA PLATGES D’ORPESA (2150 MTS) I XII TRAVESSIA PLATJA DEL GURUGÚ, CASTELLÓ (2300 MTS). 24 I 25/07/21

Cap de setmana intens on s’ha disputat la segona i tercera prova del Trofeu Diputació d’aigües Obertes amb dues de les travessies que ja s’han convertit en un clàssic de la costa de Castelló com son la Travessia Platges D’Orpesa i la Travessia Platja del Gurugú a Castelló.

XXXV TRAVESSIA PLATGES D’ORPESA

Disputada el dissabte 24, la prova de 2000 metres tenia un traçat espectacular per l’accidentada costa d’Orpesa i a la vegada dels més complicats en el moment d’orientar-se en l’aigua.

Per a aquesta travessia el Club Natació Benicarló ha format equip amb els següents huit nadadors de diferents categories: Jordi Curto Payá, Dani Sorlí Queral, Paula Bretó Prats, Javi Roca Escuder, Carlos Harris Mora, Fernando Arnau Paltor, Jaume Ibáñez Masip i Eva Garcia Masip, amb una fantàstica actuació en global de l’equip.

EQUIP CNB ORPESA

Tot i que l’onatge de la mar va afegir dificultat al moment de la sortida i l’arribada i en el tram de voltar el Cap d’Orpesa, la corrent a favor del recorregut va fer de nou una prova ràpida, encara que amb moltes dificultats per seguir el balises de senyalització.

Destacar la 9na posició absoluta de Paula Bretó en categoria femenina i la 8na posició absoluta en categoria masculina de Jordi Curto. En aquesta travessia no va haver premiació per categories, encara que si hi havien punts en joc per a les classificacions del circuit.

XII TRAVESSIA PLATJA DEL GURUGÚ

Només 24 hores després, el diumenge va tindre lloc la tercera prova puntuable del circuit a la platja del Gurugú de Castelló.

En aquesta ocasió les condicions marítimes van ser de major dificultat per als participants, en una platja on el onatge incideix especialment i una corrent en contra que va afegir duresa a la prova.

L’equip Benicarlando va estar format per Jordi Curto Payá, Dani Sorlí Queral, Paula Bretó Prats, Javi Roca Escuder, Julia Roca Mora, Ana Roca Mora, Carlos Harris Mora, Fernando Arnau Paltor i Jaume Ibáñez Masip.

EQUIP CNB CASTELLÓ

En aquesta travessia cal destacar la participació de la nedadora de categoria Aleví Ana Roca Mora en la prova infantil de 300 metres on es va proclamar guanyadora.

En la prova puntuable per al circuit, els participants tingueren que fer 2300 mts. en un recorregut paral·lel a la línia de costa. Els resultats més destacats foren la 8na posició de la general de Jordi Curto que a més va finalitzar en 1a posició de la Categoria Màster A, i Paula Bretó 2na de la Categoria Màster B.

TEXT: JORDI CURTO