27 ANYS D'HISTÒRIA

27 ANYS D'HISTÒRIA

dimecres, 3 d’abril del 2019

ASSEMBLEA EXTRAORDINÀRIA CLUB NATACIÓ BENICARLÓ 30.03.2019

El  passat dissabte 30 d'abril, va tenir lloc l'Assemblea Extraordinària i Urgent del Club Natació Benicarló (CNB), amb un únic punt a l'ordre del dia: "Valoració de la situació actual i futura del Club Natació Benicarló davant la discriminació esportiva i econòmica exercida per l'Ajuntament de Benicarló que, a part de ser un greuge comparatiu respecte a la resta de clubs benicarlandos que no paguen per l'ús de les instal·lacions esportives municipals és, a més, un llast econòmic per als pares i el propi Club. Mesures urgents a prendre per la nostra banda".




Amb un Saló d'actes de la Fundació Caixa Benicarló ple a vesar de socis que volien saber de primera mà la greu problemàtica exposada en el punt de l'ordre del dia, el president del Club, Xavier Rodríguez, va voler fer palesa la seua determinació a aconseguir canviar una situació que considera injusta, atenent a que cap altre club benicarlando paga per l'ús de les instal·lacions esportives municipals.  Amb una introducció inicial, el President va ficar damunt la taula les converses que s'havien portat a terme durant mes d'un any amb l'ajuntament, i que semblava anaven a servir per aturar la sagnia salvatge de diners que el CNB estava pagant per l'ús de la piscina i albirar una solució al tema del deteriorament de la instal·lació i la seua gestió, però que, malauradament, no havia estat així per la manca de disposició del govern municipal per a seure a la taula i buscar solucions.



Així, la convocatòria de l'Assemblea, va fer moure fitxa l'ajuntament, en la figura del seu regidor d'Esports i Hisenda, Carlos Flos, en una reunió in extremis el dia abans de l’assemblea, on el regidor, tot i algunes diferències de criteri sobre la discriminació esportiva, va reconèixer la discriminació econòmica que sofria el CNB, i per extensió els seus nadadors, que havien de pagar molts diners (més de 73000 euros), per poder fer el seu esport, la natació, quan cap club de Benicarló paga per fer esport utilitzant les instal·lacions municipals.
El CNB li va arrancar el compromís en aquesta reunió, que després va ratificar ell mateix, de viva veu, davant l'assemblea, que l'ajuntament miraria de cobrir aquests gastos per al 2019 en una xifra més justa i raonable que satisfés per enguany les demandes del CNB i que, de cara al 2020, s'ajustara a l'alça, encara més, amb la firma d'un conveni singular que cobrira la majoria de la despesa de lloguer d'instal·lacions que ha d'afrontar el Club. 




Després d'aquesta introducció, i del compromís per part del regidor, es van anar desgranant punt per punt, matís a matís, les problemàtiques, tan econòmiques com esportives, que havien desembocat en aquesta situació extrema per veure, en última instància, quina era la solució que els socis del Club volien prendre.

I és que, per una banda, estava la problemàtica econòmica, amb el pagament de més de 33000 euros que paga el Club per l'ús de la piscina municipal, més uns 30000 euros de la piscina del Port Esportiu (ens vam vore obligats a marxar de la piscina menuda de la municipal, on teníem els nadadors de l'escoleta, al no poder assumir els desproporcionats  costos que aquesta ens generava), que ara gestionem i  que compensa per la gran quantitat de xiquets que ara tenim allí. 
Si a tot això li afegim els costos de la natació sincronitzada (que va ser una proposta de l'ajuntament i que havia d'incorporar un descompte del 30% que mai s'ha arribat a aplicar), que pot arribar a uns 10000 euros més, el cost total que el CNB ha d'afrontar perquè els seus nadadors facen l'esport, arriba a la barbaritat de 73000 euros (només en despeses de   lloguer d'instal·lacions), sense comptar  el cost de Seguretat Social, treballadors, Hisenda, etc., i el fet que si tots el nadadors que ara té el CNB estigueren entrenant a la piscina municipal la cosa ja seria autènticament d'escàndol, sobre 100000 euros. 

A tot això, la pregunta del milió seria, quan aporta al CNB el nostre ajuntamentde subvenció (com fa amb la resta de clubs, però que no paguen per utilitzar les instal·lacions esportives 
municipals)? La xifra són aproximadament 16600 euros... de l'any 2017 (les subvencions a Benicarló porten dos anys d'endarreriment). Dels quals, uns 7300 euros correspondrien a la part de concurs, per ser un club de Benicarló, com tota la resta que opten a les subvencions, més uns 9300 euros que corresponen a la partida de lloguer d'instal·lacions, que la rep el CNB, integrament, perquè no hi ha cap altre club, com hem dit, que  pague per aquest concepte. 
I això què representa del total de la despesa del lloguer del CNB? Doncs un trist 12,75%. Per tant, resulta obvi que el CNB no està en les mateixes condicions que la resta de clubs.

I per una altra banda, a més, estava el greu deteriorament de la Piscina Municipal, i quines possibles actuacions es podien realitzar per mirar de redreçar-la. Des del Club se li han proposat a l'ajuntament diverses alternatives amb informació escrita de tota mena que, ara per ara, sembla no han servit de molt. L'ajuntament es va comprometre a mirar-les i veure la seua viabilitat, sobretot tenint en compte que és l'ajuntament el que està injectant diners en eixa instal·lació, gestionada privadament, per a cobrir uns gastos que, suposadament, no li correspondrien (seria com allò de socialitzar les pèrdues?). Això sense oblidar el fet que, després de dos concessions privades fallides (l'última declarada nul·la de ple dret), encara ara l'ajuntament continua encaparrat en una licitació (porta no sabem quants anys esperant i arrossegant-se pels diversos departaments), que vist com s'han fet les coses, no té cap garantia de sortir ni mínimament bé (seria allò d'entropessar tres vegades amb la mateixa pedra). I més si fem cas de les xifres de vora més d'un milió d'euros, que diuen els seus informes es necessita per ficar mitjanament decent la instal·lació. 




Veient tota aquesta problemàtica, el socis assistents a l'assembla, després d'un intens debat i preguntes sobre totes les qüestions exposades, van manifestar, davant el greuge de la discriminació tant econòmica com esportiva que ha sofert el CNB, no deixar de banda cap possibilitat per aconseguir l'objectiu de ser un club amb els mateixos drets i deures que la resta dels de Benicarló, que no paguen per fer-ne us de cap de les instal·lacions municipals. Així, l'Assemblea, va considerar tres les propostes a tancar:

1-Prendre la decisió de fer arribar a l'ajuntament els estudis que siguen necessaris per trobar la solució a una possible gestió compartida entre les dos parts que faça viable la pervivència de la instal·lació.

2-Estudiar més a fons la possibilitat, com s'ha fet amb la piscina menuda del Port Esportiu (i que tants bons resultats ha donat), de la gestió de la piscina del Club de Tenis en les condicions que l'Assemblea considere, mirant la seua viabilitat, tant esportiva com econòmica d'acord amb aquesta entitat.

3-Ficar en marxa, també, la proposta d'un escrit personalitzat, a presentar per part de cada soci, si no s'atenen les justes demandes del CNB, on es demane la impugnació dels pressupostos en la partida de subvencions, que obligue l'ajuntament a revertir aquesta situació discriminatòria. Al mateix temps, si és necessari, igualment, fer arribar al Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana un escrit explicatiu perquè interpel·le l’ajuntament a una solució justa.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada