27 ANYS D'HISTÒRIA

dijous, 6 d’agost del 2020

ULTRA EBRE SWIM MARATHON 01.08.2020

El passat dissabte 1 d’agost va tindre lloc una de les travessies més extremes en l'àmbit nacional, la Ultra Ebre Swim Marathon, una prova d’un recorregut total de 30 km per aigües del riu Ebre des del municipi de Tivenys fins a Amposta.

Es tracta d’una prova molt dura que comença en el municipi de Tivenys, on el riu encara és estret i serpenteja i amb un corrent a favor, passant pels municipis de Xerta, Bítem, fins a Tortosa on el riu s’eixampla i perd velocitat i seguim cap a Campredó i finalment Amposta, on els últims km de la prova són difícils pel vent contrari provinent de la mar, així com corrent en contra pel mateix efecte.

La nadadora del nostre club Paula Bretó va nadar la prova , en la que participaren uns 30 nadadors. Cada nadador va acompanyat durant tota la prova per un caiaquista, que fa de guia i du l’avituallament del nadador.

Paula va acabar la prova amb un temps de 5 hores i 58 min, sent la primera classificada en la seua categoria i tercera en la classificació general femenina. Encara que Paula ja havia nadat al riu, aquesta prova extrema va ser tot un repte per a ella i de la que de ben segur ha quedat molt satisfeta.

Enhorabona Paula per la teua fita que ens ha deixat a tots meravellats.
En la travessia també va prendre part un altre nadador local, Ramsés Gavidia, del Club Triatló Basiliscus.

Text: Jaume Ibàñez