27 ANYS D'HISTÒRIA

27 ANYS D'HISTÒRIA

diumenge, 20 de febrer del 2022

QUARTA JORNADA LLIGA INFANTIL - CONTROL JUNIOR/ABSOLUT. CASTELLÓ 19 I 20 DE FEBRER DE 2022.


Aquest cap de setmana ha tingut lloc a la Piscina Olímpica de Castelló la quarta jornada de Lliga Infantil i 4rt control junior i absolut.

En aquest control han participat un total de 16 clubs de la província de Castelló i València. El Club Natació Benicarló dirigit per Carla Cornelles va estar representat per 9 nadadors: Clara Salvador, Julia Roca, Alba Rodríguez, Yeray Ibáñez, Rafa Vinuesa, Alicia Harris, Joana Bel, Henar Ávila i Anna Drago.




L’equip benicarlando va afrontar així la primera cita de l’any en piscina de 50 metres i on, a més, a més, les nedadores infantils tenien un exigent programa de proves. Tenint en compte aquests condicionants i les ja 101 setmanes que s’arrosseguen amb dificultats per entrenar en condicions, l’equip benicarlando va seguir en la línia pel que fa a les marques aconseguides. 

Individualment cal destacar, la meritòria mínima autonòmica aconseguida per Anna Drago Altamira a la prova dels 50 lliures amb un temps de 33,06 M.

 

diumenge, 13 de febrer del 2022

TERCERA JORNADA LLIGA PROMOCIÓ MÀSTER A CASTELLÓ I QUARTA JORNADA LLIGA BENJAMÍ ALEVÍ A ONDA 12.02.2022


Cap de setmana d’intensa activitat competitiva per al Club Natació Benicarló. 

 

Per una part l’equip Màster va disputar la 3ra jornada de la Lliga Autonòmica de promoció Màster a la piscina provincial de Castelló.

 

En aquesta competició l’equip del Club Natació Benicarló va estar format per 9 nedadors dirigits per l’entrenadora Carla Cornelles: Paula Bretó, Fernando Arnau, Damián Vidal, Javier Roca, Jaume Ibáñez, Jordi Curto, Susana del Olmo, Alex López, Alicia Gilabert.

 



En aquesta segona competició l’equip benicarlando va demostrar en una nova ocasió l’actitud i l’ambient amb la que es competeix, sempre amb l’esperit de superar les pròpies marques. 

 

Destacar les nombroses actuacions individuals on es van produir millores de marques i diversos podis en les seues respectives categories d’edat: Susana del Olmo (Cat +25) va ser primera en els 50 lliures i 200 Estils. Paula Bretó (Cat. +40) va repetir resultats en la seua respectiva categoria. Jordi Curto (Cat. +25) va obtenir la primera posició en la prova de 100 Papallona. Jaume Ibáñez (Cat. +50) va classificar-se segon en els 400 Estils i 3r al 100 Braça. Per la seua part Alex López (Cat. +55) va ser primer al 50 esquena i 100 estils, Javi Roca (Cat. +50) va aconseguir la primera posició als 400 estils, mentre que va ser segon als 200 Esquena, Damian Vidal (Cat. +60) va ser segon als 50 esquena i 100 Braça, i finalment Alicia Gilabert (Cat.+60) primera al 50 lliures.

 

 

 

 

4a jornada lliga Benjamí i Aleví

 

D’altra banda el Club Natació Benicarló va competir en la Quarta jornada de la lliga benjamí Aleví celebrada també el dissabte per la vesprada en la piscina municipal d’Onda.

 

L’equip benicarlando va estar representat per sis valents nedadors de les categories benjamí i Aleví entrenats per Dani Sorlí.  Alejandra Núñez, Ana Roca, Zoe Ibáñez, Alonso Escuder, Christian Castillo i Lott Mawad.

 



Una sessió de competició quasi maratoniana, amb proves complicades donades les limitacions d'entrenament, on els objectius prioritaris eren evitar les desqualificacions, cosa que es va poder aconseguir. 

 

Tot i així individualment destaquem la segona posició d'Alejandra Núñez als 75 papallona amb un temps d’1.42.82 M  La nota negativa la posem en que una vegada més no es va poder formar equip de relleus, degut a la situació en quadre del club en aquestes categories. 

 

100 setmanes sense piscina.

 

Ni en les previsions més pessimistes del Club Natació Benicarló al principi d’aquest malson, es contemplava la possibilitat de subsistir 100 setmanes sense disposar de la piscina municipal de Benicarló. I així ha sigut, les expectatives han sigut complides de forma sobrada fins arribar a la centena. 

 

Els resultats: una manca econòmica i esportiva, que cada setmana pareix ser menys sostenible, una massa de nadadors que ha passat dels 400 als poc més de 100 que actualment acudeixen bé a les instal·lacions pròpies al Port Esportiu o a la Piscina d’Alcanar. 

 

La desfeta ha sigut patent en les categories de competició, sobretot en les de la base, on la representació es mínima o fins i tot inexistent. De perllongar-se la situació més temps les conseqüències seran catastròfiques.




 

No voldríem dubtar de l’esforç de l’Ajuntament per posar fi a aquesta situació el més ràpid possible, sabent que un procés de licitació tant complex té uns terminis que s’han de complir. Però, tampoc podem negar que la gestió en aquestes 100 setmanes és molt millorable i a la situació a la que hem arribat ens remetem per corroborar-ho. 

Es més, considerem que el no respondre als escrits que envia aquesta entitat a l’Ajuntament, la falta de transparència sobre el transcurs del procés i la inexistent comunicació cap al club, no ens donen arguments per pensar el contrari. 

 

Encara comprometen més aquesta confiança les falsedats escampades cap al club (esperem que per desconeixement) sobre les subvencions i els suposats convenis que realment no ha rebut el Club Natació Benicarló de l’Ajuntament, o les acusacions sobre interessos polítics ocults i de pretendre una adjudicació a dit. Una setmana després del vídeo no hem rebut cap explicació, ni disculpes de cap responsable municipal. 

 

Fins on ens portarà aquesta fugida cap endavant? En el nostre cas, és evident que de continuar així, serà la desaparició de Club, però no ens anem a rendir, farem tot el necessari per no morir, estem disposats de asseure’ns a parlar en qui siga necessari i d’arribar on fos precís. I ho farem per tots els nedadors, entrenadors, pares i simpatitzants de la nostra entitat, pels qui s’esforcen cada setmana en seguir endavant. 

 

 

 

 

 

dilluns, 7 de febrer del 2022

CAMPIONAT AUTONÒMIC ALEVÍ D’HIVERN ALZIRA 05-06.02.2022


Aquest diumenge la Nedadora Ana Roca Mora acompanyada pel seu entrenador Dani Sorlí es va desplaçar a Alzira per a participar en el Campionat Autonòmic d’Hivern Aleví que estava emmarcat dins dels jocs Esportius de la Comunitat Valenciana.




Ana Roca va competir en la prova de 100 papallona, on va aconseguir finalitzar en onzena posició amb un temps d’ 1.29,49 E, unes dècimes per damunt de la seua millor marca realitzada fa dos setmanes. 

Sense cap dubte poder participar en aquesta competició li permet a Ana agafar experiència en aquest tipus de competicions. Es pot considerar un èxit el simple fet d’haver pogut anar a competir a Alzira. 



Volem posar en valor l’esforç realitzat i les ganes que posen tan Ana Roca com la resta de nedadors de les categories de competició davant aquestes circumstàncies tant complicades, i que lamentablement no es veuen recompensades. 

Piscina Municipal de Benicarló, 99 Setmanes tancada. 

Ja no sabem com descriure la situació, les fotos ho fan millor que qualsevol text. Mentre a l’últim autonòmic Aleví celebrat al febrer de 2020, setmanes abans de l’arribada del malson, el Club Natació va poder competir amb 10 nedadors, enguany ho ha fet amb una valenta nedadora. 

Fins a quan de temps més podrem aguantar amb aquesta situació? Fins que arribe la desaparició del Club Natació Benicarló? Estem segurs de que entre els interessos dels nostres representants polítics, del govern i de l’oposició, no es troba aquest objectiu.